Pide, geleneksel damak zevkimizin en özel yiyecekleri arasındadır. Bir pidenin gereken lezzete sahip olması için bazı özellikleri taşıması esastır. Bu özellikler, pidenin malzemesinden hazırlanma biçimine kadar birçok detayı içerir. Pide konusunda uzman olan Lider Pide, mükemmel pideler için birtakım hususlara dikkat çekiyor.

Pide Hamuru Gereken Özelliklerde Olmalıdır

 
 Pide hamurunun belli bir kalınlığı vardır. Hiç kimse gereğinden fazla kalın bir pide hamurunu sevmez. Bunun karşısında aşırı ince pide hamurları da, pişerken bazı sorunlara neden olur. Pidenin kuruması hatta taban kısmının sertleşmesi, bu durumda kaçınılmaz olacaktır. Bunların yaşanmaması için hamurun kalınlığı tam kararında olmalıdır. 
 
 Pide hamuru hazırlanırken, hamurun kıvamı da pidenin lezzeti için önemli bir etkendir. Bu hamur, belli ölçülerle oluşturulur. Unun ve suyun gereken miktarlarda konulmasına ihtiyaç vardır. Aksi halde hamur aşırı sert veya çok yumuşak olabilir. Tüm bunlar, Lider Pide’nin deneyimli ustalarının uzmanlık alanıdır. Yılların tecrübelerine sahip olan ustalar, sizler için en mükemmel pide hamurlarını hazırlamaktadır. 
 

Pidenin Malzemesi Önemlidir

 
 Pideler, birçok farklı malzeme kullanılarak, farklı türlerde hazırlanır. Ancak pide hangi malzemeyi içerirse içersin, bu malzemenin kalitesi değerlidir. Saf ve doğal olan malzemeler, pidenin lezzetine lezzet katar. Örneğin pidede tereyağı kullanılıyorsa, bu tereyağının doğal olması tercih edilmelidir. Pidede kullanılan etler, belli bir kalitede olmalıdır. Peynirlerin doğal koşullarda hazırlanması ve sağlıklı olmaları önemlidir. 
 
 Sizlere geleneksel pidenin en orijinal halini sunan Lider Pide, kullandığı tüm malzemelerde hassas davranmaktadır. Lider Pide, tüm malzemelerini en doğal kaynaklardan elde etmektedir. Pidelerde kullanılan tereyağı ve peynirler Trabzon’dan temin edilir. Ve etler de Karadeniz’in yaylalarında özenle yetiştirilen sağlıklı hayvanlardan sağlanır. Bu sayede Lider Pide eşsiz lezzetteki pidelerini hazırlayıp, size sunmaktadır. 
 

Pide Yeterli Sürede Pişmelidir

 
 Pide sevenlerin pidede aradığı en önemli özellik, pidenin yeterli pişme süresinde pişirilmesidir. Bu sürede pidenin malzemesi iyi pişer, Hamur ne çok yumuşak ne de sert kıvama gelir. Pidede kullanılan peynirler, pide yüzeyine eriyerek yayılabilir. Bu kıvamdaki bir pide, pideden beklenen en üstün lezzeti içerir. 
 
 Lider Pide, pide hazırlamakta yılların tecrübelerini sunmaktadır. Taş fırın kullanılarak hazırlanan pideler, ağır ağır pişirilir. Bu sırada malzemelerin lezzeti, hamurla bütünleşerek, size harika bir lezzet sunmaya hazırlanır. Yeterli şekilde pişen pideler, size sıcakken servis edilir. 
 

Pidede Bol Malzeme Esastır

 
  Pide, bol malzemeyle birlikte bir lezzet şölenine dönüşür. Hiç kimse, sade bir hamurun üzerinde kısıtlı malzemeyle yapılan bir pideyi beğenmez. Kıymalı bir pide sipariş edilmişse kıyma, hamurun her köşesine eşit ve bol miktarda dağılmalıdır.
 
 Kaşarlı bir pidede, kaşar peyniri yeterli miktarda kullanılmamışsa, bu gereken lezzeti vermez. Kavurmalı bir pidede de durum aynıdır. Sizlere olağanüstü lezzetler sunan Lider Pide malzemesi bol tam kıvamında pişen pideler hazırlamada ustadır. Dilediğiniz özelliklerdeki bir pideyi Lider Pide’den temin edebilirsiniz. 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir